Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk betyr å jobbe med hendene. Det er en undersøkelse og behandlingsform hvor vi med hjelp av hendene finner områder i kroppen som ikke fungerer som det skal. Ved hjelp av spesifikke teknikker som stimulerer nervesystemet gjennom ledd og muskulatur i rygg og bein blir kroppens normale funksjoner gjenopprettet. Ulike typer skader eller gjentatte aktiviteter kan føre til at kroppen «stenger av» ulike deler av kroppen. Smerter får oss til å bevege det som gjør vondt minst mulig, og noen ganger vil området fortsette å ikke fungere selv etter at smertene er borte. Dette kan føre til en jevn feilbruk over tid som igjen fører til nye problemer.

Hvem trenger kiropraktikkbehandling?

En kiropraktikk undersøkelse og behandling tar sikte på å finne og reparere spesifikk feilfunksjon i alle ledd i kroppen. Aktive utøvere innen ulike hundesporter er som regel godt kjent med hvordan hunden skal fungere normalt.  En liten ubalanse eller en begrensning i bevegelighet vil gi redusert ytelse og økt risiko for skade. Kiropraktikken gir oss en mulighet til å oppdage og bedre de ubalansene som er tilstede. Jevn oppfølging med en sertifisert behandler er uvurderlig når det handler om å skulle gi alt. Men det er ikke bare de aktive idrettsutøverne som kan ha stort utbytte av kiropraktikk behandling.

Ryggproblemer

Også hunder med ulike ryggproblemer, kompensatoriske problemer på grunn av hofte eller kneproblemer og lignende vil ha god hjelp i å få bedret sin leddfunksjon. Det vil alltid være behandlers vurdering om en pasient kan ha nytte av kiropraktikk behandling eller ikke. Dette vil bli vurdert ved en undersøkelse. Ved smertefulle tilstander kan det være aktuelt å gi akupunktur, laser og/eller smertestillende behandling i kortere eller lengre perioder før en behandler med kiropraktikk.

Alle hunder og katter vil ha nytte av en kiropraktisk undersøkelse dersom det mistenkes feilfunksjon eller smerter, en eventuell behandling er avhengig av hva som blir oppdaget ved undersøkelsen.

Kombinasjonsbehandlinger

Vi har lang erfaring i å kombinere ulike behandlingsformer. Det er ofte nødvendig å gjøre flere ting på en gang for å få et best mulig resultat. Ofte handler det om å klare å snu den vonde sirkelen med smerter og nedsatt aktivitet. Gjør vi flere ting på en gang, så vil vi klare å snu prosessen raskere. Kiropraktikk og Akupunktur er ofte omtalt som det perfekte ekteskap. Vi har erfart at særlig pasienter med store smerter eller de som har flere problemer samtidig ( som for eksempel hjerteproblemer sammen med ryggproblemer), har spesielt god nytte av en kombinasjonsbehandling. Laseren vår kan også brukes til å få roet et betent kne samtidig som vi løser opp i stivheter i ryggen på grunn av langvarig skjev gange på grunn av det samme kneet.

Vi behandler sammen med deg som eier!

En behandling fungerer alltid best med deg som eier med på laget. Du er viktig som observatør av pasienten i hverdagen, vurdering av effekten av behandlingen hjemme og som eventuell medisingiver og aktivatør. Sammen lager vi en plan som vil fungere for å få de resultatene vi ønsker oss. Ulike treningsøvelser, stretching og massage kan være viktige ledd i behandlingen som du som eier kan gjøre hjemme.

Spør oss om det er noe du lurer på rundt kiropraktikk av dyr – vi ønsker å hjelpe!