Vanntrening

Vi er veldig glade for å kunne tilby vanntrening i vårt nye lokale. Her er all fokus på en god opplevelse og behandling av hund og eier.

Vår vanntredemølle er den største modellen på markedet, og føles derfor ikke for liten selv for store hunder. tredemøllen kan gå opp til 11 kilometer i timen, og det er muligheter for å heve eller senke båndet slik at en kan trene i oppover eller nedoverbakke. Vanntredemøllen er også utstyrt med jet som kan gi motstrøm i vannet. Vannet holder 28 grader celsius.

Vi har tilbud om behandling på kveldstid mandag og torsdag, og dagtid mandag, onsdag, torsdag og fredag. Ta kontakt med oss om du har spørsmål om vanntredemølletrening hos oss.

Trening med vanntredemølle

Avhengig av hvor høy vannstanden er, jo mer vektavlastning får vi på leddene. Motstanden kroppen får ved bevegelse i vann gjør at det er hardere å trene i vann enn på land. Hydrostatisk trykk og god temperatur demper hevelse, reduserer smerte og øker bevegeligheten. Trening i vanntredemølle gir god muskeloppbygning, også for friske hunder.

En treningsform som gir god muskelbelastning samtidig som det er minimal skaderisiko ved riktig bruk. Kan brukes som crosstrening for atleter. Brukes til opptrening etter skade eller operasjon. Kan bedre livskvaliteten til hunder eller katter med bevegelsesutfordringer. Bedrer gangmønsteret gjennom økt/endret nervestimuli.

Treningsøktbehandling og vurdering av haltet/gangmønsteret samtidig er en positiv opplevelse for pasienten og har en muskelavslappende og blodtrykksdempende effekt.

Lukas sin første økt på vanntredemølle

En treningsform som gir god muskelbelastning